Commercial Excellence, wat levert het me op?

De responsetijd bij de klantenservice is te lang, klanten klagen erover. Zowel email als van de telefoon. Het team klaagt over werkdruk. De effectiviteit van het salesteam is niet transparant. Je weet eigenlijk niet goed wat ze doen, laat staan wat het resultaat ervan is. Is dit herkenbaar voor je?

Commercial Excellence is dan de oplossing voor je. Commercial Excellence is het streven naar excellente service voor een optimale prijs. Dat begint met het inzichtelijk en transparant maken van de service performance van alle teams in het proces. Dat doen we met integraal performance management. We richten standaard overleggen met (digitale) performance borden in. We implementeren ze: coachen tot ze zelfstandig effectief verder kunnen. Tegelijk spreken we de doelen af die de gewenste verbetering richting geven. Samen met de teams bepalen we verbeterinitiatieven waarmee ze die doelen zullen realiseren. Met onze ondersteuning en coaching voeren ze die zelf uit. Daarmee ontstaat eigenaarschap voor het doel en het resultaat. 

Het afsluiten, implementeren en managen van commerciële contracten is een ander onderdeel van commercial excellence. Vaak implementeren we prestatie contracten om de waarde toevoeging voor de klant (en de business) te vergroten. Op basis van de interne (proces) prestatie indicatoren en klantwaarde bepalen we de prestatie indicatoren voor de klantcontracten (prestatie contracten). In samenwerking met de klant ontwikkelen we op basis van het standaard contract, de specifieke klantafspraken. Die worden in de interne performance borden opgenomen, zodat ze onderdeel worden van het performance managementsysteem. Daardoor wordt dagelijks en wekelijks gestuurd op de klantafspraken en worden afwijkingen tijdig gezien om op te lossen en te voorkomen. Daarmee wordt de service performance dagelijks continu verbeterd.

Lees meer over integraal performance management

Case: Verbeterproject orderflow

Meer weten over commercial excellence?

Volg ons

Share This