Wij zijn Flowant: een team van verbinders, versnellers, vernieuwers en verbeteraars. Een team met gezamenlijk meer dan 70 jaar implementatie, operational excellence en continu verbeter ervaring!

Alex Engler: ‘Het is al meer dan 15 jaar mijn passie om mensen, teams, organisaties en prestaties beter te maken’.

Mijn kracht zit daarbij in de inhoud maar nog meer in het bedenken en uitvoeren van simpele en effectieve oplossingen voor uitdagende problemen of situaties. Het meenemen van mensen uit de gehele organisatie in de verandering die daarbij nodig is, is een andere kracht van mij.

Mijn andere passie is wedstrijdzeilen, iets wat ik momenteel vooral met mijn kinderen (en die van anderen) doe als coördinator en coach van het wedstrijdteam van onze Haarlemsche Jachtclub. Als gezin (getrouwd en 4 kinderen) zeilen we ook graag in onze vakanties, vooral in Zeeland.

       06 502 630 43

Lars Wigersma: ‘In de rol van programma manager, projectleider en analist heb ik bijna 20 jaar ervaring in het identificeren, realiseren en verankeren van procesverbeteringen’.

Ik ben specialist in het snel en gestructureerd in kaart brengen van de belangrijkste aandachtsgebieden en nodige verbeteracties. Hierin heb ik ervaring in diverse sectoren (Manufacturing, Chemie, Onderwijs, Media, Energie) en type organisaties. Het eigenaarschap van de verandering verankeren in de klantorganisatie (werkvloer en directie) staat daarbij centraal.

Mijn persoonlijke eigenschappen: resultaatgericht, gestructureerd, analytisch, teamspeler, pragmatisch, in staat om zowel op de werkvloer als op directieniveau effectief te communiceren. Verder hou ik van (berg-)sporten en reizen en kom met mijn gezin vooral graag in Zwitserland.

       06 429 579 98

Robin Brinkerink: ‘Mensen en teams zien groeien in hun werk en hun plezier daarin. Daar sta ik ’s ochtends graag voor op!’

Resultaatgerichte verandering, waarbij mensen, processen en systemen op elkaar zijn afgestemd. Dat is waar mijn passie en jarenlange ervaring ligt. Met behulp van tools uit Lean, Lean Six Sigma, TPM, Operational Excellence en Agile help ik graag om verbeteringen in gang te zetten, om te zetten in resultaten en te borgen voor de toekomst.

Daarnaast heb ik een grote interesse in technologische innovatie. Ik vind het fascinerend om te zien hoe technologie ons helpt in ons dag en dagelijkse leven en nog veel fascinerender om te zien wat er aan zit te komen.

       06 212 760 67

Jeroen Zomer: ‘Door pragmatische inzet van continu verbetermethodieken en technieken mensen, organisaties verbeteren is wat ik het aller leukste vind’.

Door mijn jarenlange ervaring in het trainen en toepassen van Lean in allerlei verbeterprojecten en programma’s heeft me geleerd dat iedere organisatie in staat is zichzelf te verbeteren en te blijven verbeteren. Daarmee eigenaarschap creëren in organisaties zodat ze zelf verder kunnen en hun werkplezier en toekomst in eigen hand nemen is wat ik het liefste doe.

Privé pas ik dit toe op de tennisbaan waar ik zelf en met mijn gezin van 3 kinderen veel tijd doorbreng om mijn eigen spel en dat van mijn kids continu te verbeteren.

       06 413 447 54

Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

UPD is onze partner op gebied van continu verbeteren en vernieuwen. Door onze kennis en resources te delen kunnen we iedere klantvraag beantwoorden. Ook zijn we hierdoor beide in staat om snel op- en af te schalen met binnen projecten.

Met het verbeternetwerk ‘the Spark*‘ creëert UPD een netwerk van – elkaar versterkende – individuen, teams en organisaties. Daarmee bouwen ze aan een groeiend ecosysteem voor verbetering en vernieuwing. Meer informatie over UPD en het verbeternetwerk vind je hier: //www.upd.nl


Het VOF is onze investeringspartner. Samen creëren we duurzame MKB ondernemingen voor medewerkers en gemeenschap.

Het VOF investeert in MKB maak- en metaalbedrijven voor onbepaalde tijd. De investering wordt altijd gedaan op basis van gelijkwaardigheid of een meerderheidsbelang. Verduurzamen van de onderneming doen ze met hun continuïteitsprogramma. //verenigdondernemersfonds.nl/


KIM Plus Delta is onze partner op gebied van Asset Management en Informatie Management.

KIM Plus Delta heeft en bouwt handige Apps die de operationele processen slimmer en makkelijker maken voor de operators, monteurs en managers. Ook helpt het bij het aantonen van compliance aan wet- en regelgeving, bijvoorbeeld op gebied van asset integrity en (Process)safety. KIM bouwt ook maatwerk Apps en rapportages voor ons bijvoorbeeld in Power BI. Kijk voor meer informatie op: //www.kimplusdelta.nl/


Op gebied van team effectiviteit werken we met Belbin.

Alle flowant partners zijn Belbin Team Roles geaccrediteerd. Dat betekent dat wij individuele en team assessments mogen afnemen en gebruiken in onze projecten. We zetten Belbin in ten behoeve van het verbeteren van team samenwerking en effectiviteit: //www.belbin.nl/


We werken samen met voor ons bekende en ervaren associates.

Professionals met wie we eerder projecten en resultaten hebben gerealiseerd, mensen voor wie we door het vuur gaan en zij voor ons. Met ons associate netwerk kunnen we elke klantvraag snel en met gegarandeerde kwaliteit beantwoorden.