Pragmatisch digitaliseren, hoe doen we dat?

Een planning in Excel, werkvergunningen in Word, een papieren management of change proces. Dat zien we nog vaak. Veel handmatig werk, bekende informatie meermalen invoeren. Inefficiënt en gebruikersonvriendelijk.

Vrijwel in al onze projecten en programma’s komen we dit tegen. Vaak bedenken en maken we zelfs zo’n tijdelijk oplossing om snel te starten en te leren. Het is dan wel belangrijk de gebruikers het perspectief te geven van beter: als dit werkt gaan we het in een echte oplossing bouwen.

Zo hebben we bij een tankopslagbedrijf een capaciteitsplanning in Google sheets gebouwd omdat er niks anders was. Na een testperiode van 3 maanden hebben we met een intern ontwikkelteam de oplossing in Outsystems (low code) gebouwd. Wij hebben de rol van product owner vervuld.

Bij een andere klant hebben we het Management Of Change (MOC) proces helpen ontwikkelen en implementeren. We hebben het bestaande proces verbeterd en geïmplementeerd met het perspectief om het in  een app te bouwen. Na een testperiode van een aantal maanden is de app gebouwd in samenwerking met een intern ontwikkelteam. Wij hebben de rol van Product Owner vervuld. Hiermee is het proces veel efficiënter en gebruiksvriendelijker geworden. En bovendien  geborgd en compliant.

Case: Digitalisering risicobeoordeling in de werkvergunning

Meer weten over pragmatisch digitaliseren? 

Volg ons

Share This