Wat is Integraal Performance Management?

Je mensen zijn ‘lekker bezig’ zoals ze zelf zeggen. Tijdens vergaderingen hoor je vaak ‘ik heb geen bijzonderheden’ en toch loop je de volgende dag weer tegen problemen aan. Op de vraag ‘wanneer is het opgelost?’ krijg je meestal een ontwijkend, onduidelijk antwoord. Herkenbaar?

Dan is Integraal Performance Management de oplossing voor jou. We richten dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse overleggen in met  (digitale) prestatieborden met KPI’s (Key Prestatie Indicatoren).

In die overleggen zitten alle betrokken teams die invloed hebben op die prestaties. Ieder overleg heeft een actielijst, geen notulen. We meten de effectiviteit van ieder overleg bij de start. We coachen ieder overleg naar beter, tot het niveau dat het team zelf verder kan zonder terug te vallen.

Door de multidisciplinaire samenstelling van de overleggen. Door de focus op doelen en de afwijkingen daarop ontstaat samenwerking in het oplossen en voorkomen ervan. Vanuit de afwijking wordt gestructureerd naar de oorzaak gezocht om een permanente oplossing te implementeren, dat begeleiden we ook tot de teams dit zelf kunnen.

We voeren dit pragmatisch en agile in: we ontwikkelen de structuur op basis van wat er al is. We voegen daaraan toe door pragmatisch te digitaliseren in snel te ontwikkelen systemen (Google sheets, Excel, Power BI, Qlik Sense). We starten direct, zodat we snel leren en verder verbeteren.

Meer weten of ook geïnteresseerd in een analyse en business case? 

Volg ons

Share This