Wat is QHSExcellence?

Na audits loop je steevast tegen overtredingen en non-conformiteiten aan. Er staan constant en lang (interne) bevindingen open. Je hebt (te) veel procedures en ze zijn onnodig complex. Ze worden daardoor in praktijk ook niet (meer) toegepast. Herkenbaar?

Voor ons wel. In de praktijk zien we vooral dat er allerlei kwaliteit-, milieu-, process safety-, risico- managementsystemen naast elkaar zijn gemaakt. Je ziet door de bomen het bos niet, je moet 4 aparte reviews doen en vaak bijten procedures elkaar. Het gevolg? Systemen bestaan alleen op papier en voegen in praktijk geen waarde toe. Sterker nog, hierdoor zorgen ze voor meer afwijkingen dan nodig.

Wij zien eenvoud en één QHSE systeem als sleutel naar eigenaarschap en dus een systeem dat ook echt in praktijk wordt gebruikt. Dat noemen we QHSExcellence. Helaas heb je vaak te maken met de ‘legacy’ systemen waardoor de weg daar naartoe in kleine stapjes moet. We helpen om de beste weg uit te stippelen. Dat doen we door te vertrekken van de meest waarde toevoegende verbetering (bv. de grootste impact op uitstaande afwijkingen of de snelste verbetering in kwaliteit). We voeren samen met de organisatie de stappen uit en helpen bij het vereenvoudigen, inrichten én implementeren van het QHSE systeem.

Lees meer over een hand-on implementatie project

Meer weten over QHSExcellence? 

Volg ons

Share This